Uitleg over de grondstof polystone.

Polystone of Resin bestaat uit gemalen steen (o.a. graniet, marmer, soapstone) wat wordt vermengd met een vloeibaar kunsthars. Producten die zijn gemaakt van polystone zien eruit alsof ze gemaakt zijn van hout of steen. Het klinkt en weegt als hout of steen, afhankelijk van de hoeveelheid steen dat in het product is verwerkt. Het materiaal is zo hard en sterk als steen en voelt ook zo aan.

Door het vermengen van de steen met de kunsthars ontstaat een gietbaar mengsel. Dit mengsel wordt gegoten in een rubberen mal van bijvoorbeeld een bloempot. Na uitharding wordt de bloempot uit de mal verwijderd en vervolgens in meerdere stappen geschuurd en uiteindelijk gepolijst. Veel polystone producten worden gemaakt van kunsthars uit aardolie. Deze vloeibare kunsthars is een stuk goedkoper en makkelijker te produceren dan natuurlijke hars van bijvoorbeeld een dennenboom.

Voordelen en gebruik
Polystone heeft als voordeel dat er geen vocht in kan dringen zodat het geschikt is voor het maken van productn voor buiten. Zoals bijvoorbeeld onze polystone buiten bloempotten. 
Het schoonmaken van polystone producten kan het beste met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Dit omdat andere schoonmaakmiddelen chemische stoffen bevatten die de kleur van het product kunnen aantasten.

Neem eens een kijkje bij onze buiten bloempotten. Bij de producten is aangegeven of deze al dan niet van polystone is gemaakt. 

Bijbehorende producten:
Blauwe bonbonschaal

Glazen blauwe bonbonschaal

€ 4,95
Bestellen
Glazen blokkaars kandelaar

Glazen blokkaars standaard

€ 4,95
Bestellen