Tips voor het onderhouden van rieten producten

In het hedendaagse interieur komen naast rieten stoelen ook andere van riet gemaakte producten voor. Denk hierbij aan lademanden of houtmanden. Tips voor onderhoud rieten producten

Rieten meubelen worden soms behandeld met wax waardoor ze vocht en vuil afstotend zijn. Het blijft wel nodig om ze af en toe schoon te maken. Vuil blijft namelijk gemakkelijk tussen het vlechtwerk zitten. Voor zowel rieten als rotan meubelen geldt dat ze schoongemaakt kunnen worden met een lauw sopje en een zachte borstel. Het is ook mogelijk de producten schoon te maken met warm water waar wat zout aan is toegevoegd. Zout helpt bij het voorkomen van uitdrogen van de producten.

Rieten meubelen kunnen niet goed tegen veel water. Het is dan ook aan te raden om ze binnen te gebruiken. Rotan meubelen daarentegen kunnen beter tegen een regenbui. Rotan meubelen kunnen zelfs uitdrogen als ze in te droge lucht staan. Er kunnen dan barstjes in het materiaal ontstaan. Het wordt dan ook aangeraden om rotan meubelen maandelijks met een plantenspuit licht vochtig te maken. Rotan meubelen kunnen echter niet tegen langdurige nattigheid. Wanneer ze buiten staan kun je ze afdekken met een hoes. Zorg er wel voor dat de meubels goed droog zijn voor ze wordenafgedekt en dat er lucht bij kan. Zo kan schimmelvorming worden voorkomen.

Wanneer de meubels voorzien zijn van een laklaag tegen uitdroging kan het zijn dat de laklaag na verloop van tijd is versleten. Het is dan aan te raden de meubels opnieuw te lakken.


Bijbehorende producten:
rieten picknickmand

Mand met lederen schouder riem

€ 42,50
€ 37,95
Bestellen
Muur Windlicht Terracotta

Kleur wit

€ 1,95
Bestellen